ZZP'er wordt steeds zelfstandiger met boekhoud apps

Boekhoud apps voor ZPP'ers 

boekhouding app zzpZZP’ers maken steeds meer gebruik van boekhoud apps. Dit heeft ZZP Barometer in samenwerking met MoneyMonk uitgebreid onderzocht. Zij kwamen erachter dat er in 2018 een stijging van 150% heeft plaatsgevonden en dat tegenwoordig niet 16%, zoals in 2017 het geval was, maar 24% van ZZP’ers een boekhoud app gebruikt voor zijn of haar administratie. Maar wie maken gebruiken van zulke apps en waarom? Is het wellicht voor u ook makkelijker om over te stappen?

Wie maken gebruik van boekhoud apps?

Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat voornamelijk jongere ondernemers gebruik maken van handige boekhoud apps. Dit is natuurlijk met alle nieuwe technologische snufjes het geval, de jongeren nemen graag het voortouw.

Maar liefst 82% van de zzp’ers tussen 25-35 doet zijn administratie in een online boekhoudprogramma, tegenover slechts 18% van de zzp’ers tussen 65-75.” – ZZP Barometer

Het is overigens wel zo dat een deel alles zelf doet maar een aantal ZZP’ers doet de administratie samen met de boekhouder.

Waarom (jongere) ZZP’ers kiezen voor een boekhoud app

  1. Makkelijk en snel in gebruik. Een factuur is bijvoorbeeld zo opgemaakt en verstuurd.
  2. U heeft ten allen tijde uw administratie binnen handbereik.
  3. U kunt gemakkelijk in uw eentje, maar ook met een externe boekhouder uw administratie bijhouden.
  4. Via deze apps wordt u op de hoogte gehouden van belangrijke wijzigingen in het belastingstelsel. Denk bijvoorbeeld aan de wijziging van het lagere btw-tarief.
  5. De apps zijn gebruiksvriendelijk. Een kind kan de was doen!
  6. De apps kunnen worden gekoppeld aan al uw andere programma’s.
  7. CRM en boekhouding in één. Al uw klantgegevens kunnen vanuit 1 centraal systeem worden beheerd.
  8. GDPR en privacy. In verband met de nieuwe regels zijn alle apps verplicht te voldoen aan de nieuwe pricacywet GDPR. Uw gegevens en dat van uw klanten zijn veilig opgeslagen.
  9. Boekhoud apps maken het eenvoudiger en minder tijdrovend zodat bij u de focus kan blijven liggen op de core business.
  10. Koppeling met de Belastingdienst. U kunt via de app uw aangifte doen en direct verzenden naar de Belastingdienst. Makkelijker kunnen ze het niet maken 😉.

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Het is niet eenvoudig te kiezen welke app voor u het meest handig is. Vergelijk daarom, van tevoren, alle boekhoudprogramma’s op basis van prijs, functies en reviews van andere gebruikers.
Het is in ieder geval verstandig om na te denken over zowel het heden als de toekomst, om na te gaan wat u nodig heeft en waar u op termijn gebruik van dient te maken. Probeer te beoordelen wat u zelf zal doen en welke functionaliteiten u daarvoor nodig heeft. Maak online boekhouden vooral eenvoudiger, niet moeilijker.

Bron: ZZP Barometer

 

Laatste berichten