Mobiele boekhoudapps populair bij ZZP'ers

De mobiele boekhoudapps voor ZZP'ers 

boekhoudapps onderzoek Capterra blogHet aantal gebruikers van boekhoudapps blijft stijgen. Vooral ZZP'ers stappen over op online boekhouden en kiezen vaak voor een programma wat ook een app aanbiedt. Het is natuurlijk ook heel handig!

Onderzoek naar boekhoudapps

Wat ook handig is, om te weten wat de stand van zaken is wat betreft boekhoudapps. Onderzoek was in de ogen van Capterra nodig omdat er altijd ruimte is voor verbetering.

"bieden deze boekhoudprogramma’s ook echt de steun die ze beloven? Welke functies van onze boekhoudprogramma’s gebruiken we wel of juist niet (genoeg)? Welke problemen ervaren ondernemers met hun boekhoudprogramma? En hoeveel is men bereid om aan een boekhoudpakket uit te geven?"

Het onderzoek was niet gericht op ieder type ondernemer.

"Voor dit onderzoek ondervroegen we zzp’ers en mkb’ers uit allerlei branches. Alle geselecteerde deelnemers doen de boekhouding voor hun werk geheel zelf (50%) of gedeeltelijk zelf, d.w.z. in combinatie met een externe boekhouder of accountant (50%). Bovendien gebruiken ze allemaal een online boekhoudprogramma of een on-premise boekhoudpakket en geen Excel of Sheets.

De 94 gekwalificeerde deelnemers kwamen uit bedrijven van de volgende grootte:

  • bedrijf met 1-5 werknemers: 45%
  • bedrijf met 6-20 werknemers: 16%
  • bedrijf met 21-50 werknemers: 15%
  • bedrijf met 51-100 werknemers: 20%
  • bedrijf met 101-250 werknemers: 4%

"

Belangrijkste resultaten van het onderzoek

De vragen in het onderzoek waren bedoeld om te achterhalen wat beter kon, waar de ondernemers nog het gevoel van hadden dat dit verbeterd kon worden. Een vraag was bijvoorbeeld: "Welke problemen ervaart u met uw boekhoudprogramma?" De belangrijkste conclusies zijn:

  • Excel blijft populair bij ZZP’ers
  • Grote groei verwacht in gebruik mobiele boekhoudapps
  • Nog maar weinig gebruikers betalen direct vanuit hun boekhoudprogramma
  • Gebruikers vragen om meer automatisering van hun boekhoudsysteem
  • 37% van de gebruikers wil overstappen op een ander boekhoudpakket

Bron: Capterra

Ondernemers zoeken de perfecte boekhoudapp

Boekhoudapps zijn in ontwikkeling en er blijkt nog veel ruimte voor verbetering te zijn. Veel ondernemers hebben geen zin om te wachten op allerlei ontwikkelingen en stappen graag over naar een ander. Het kan zijn dat de ander de functionaliteiten aanbiedt die uw huidige provider mist. Is het dan verstandig om over te stappen? Wellicht is dit reeds in ontwikkeling of brengt u de programmeur van uw huidige app op briljante nieuwe inzichten? Het overzetten van uw boekhouding is niet eenvoudig en wilt u niet blijven herhalen.

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Het is niet eenvoudig te kiezen welke app voor u het meest handig is. Vergelijk daarom, van tevoren, alle online boekhoudprogramma’s op basis van prijs, functies en reviews van andere gebruikers.
Het is verstandig om na te denken over zowel het heden als de toekomst, om na te gaan wat u nodig heeft en waar u op termijn gebruik van dient te maken. Probeer te beoordelen wat u zelf zal doen en welke functionaliteiten u daarvoor nodig heeft.

TIP: Wij raden u aan minimaal 3 boekhoudprogramma’s te proberen voor u een keuze maakt. Wilt u onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op.

Bron: Accountancyvanmorgen.nl

 
Laatste berichten