Facturen maken

Online boekhouden: facturen maken 

Bij een correcte bedrijfsadministratie horen facturen. Daar moeten jouw bedrijfsgegevens (waaronder NAW-gegevens, KVK-nummer en BTW-nummer) volledig op staan, of je nu de klant of de verkoper bent. Als we het hebben over facturen die jij uitschrijft, kan hier heel wat tijd in gaan zitten. Voor één klant lijkt die tijdsinvestering misschien verwaarloosbaar, maar als je al die momenten bijelkaar optelt, zijn dat heel wat non-billable uren. Tijd die je veel beter zou kunnen steken in jouw kernactiviteiten, nietwaar?

Online boekhouden maakt het mogelijk om veel meer tijd in jouw core business te steken. Online boekhoudprogramma's kunnen jou namelijk heel wat werk uit handen nemen. Bijvoorbeeld bij het uitschrijven van facturen. Met gebruiksvriendelijke templates en knoppen voor veel verkochte producten en diensten, draai je in enkele muisklikken een factuur in elkaar. Het programma mailt de factuur vervolgens naar de klant, met een iDEAL-link erin voor snelle betaling.

Gekoppeld aan je bankmutaties 

Maar boekhoudsoftware doet nog meer dan facturen maken en versturen. Je kunt het ook koppelen aan je zakelijke bankrekening, waardoor het kan bijhouden of jouw facturen al betaald zijn (en of jij je facturen hebt voldaan). Treuzelende debiteurs krijgen een aanmaning en als het tijd is voor bijvoorbeeld de BTW-aangifte, word je daaraan herinnerd – en erbij geholpen.

Al met al is online boekhouden een onmisbare tool voor MKB'ers en freelancers geworden. Je zou kunnen stellen dat hoe langer je wacht, des te meer geld je misloopt door verloren uren en kostbare vergissingen. De vraag is dus alleen nog maar welk boekhoudpakket jou het beste kan helpen met o.a. facturen maken. Een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden lijkt vanwege het grote aantal aanbieders van boekhoudsoftware in de cloud.

Kies het beste pakket 

Voor het maken van facturen en o.a. het bijhouden van betalingen heb je de keuze uit vele softwarepakketten. Het prettige is dat ze online zijn en je dus niet per se op kantoor hoeft te zitten om een factuur te sturen. Sterker nog: sommige aanbieders bieden er zelfs een mobiele app bij, zodat je direct bij de klant al een factuur kunt sturen, of vanuit de trein, of vanaf het vliegveld.

Wij vergelijken al die online boekhouden stoftware op deze pagina, zodat je een geïnformeerde keuze maakt. Wanneer je het beste pakket voor jouw situatie hebt gevonden, klik je eenvoudig door naar de aanbieder om een account aan te maken.

Laatste berichten