Boekhouden voor beginners

Boekhouden voor beginners

Benieuwd naar het boekhouden voor beginners? Heb je nog geen idee van wat je te wachten staat, maar wil je er wel graag zelf mee aan de slag? Dankzij een online boekhoudprogramma werkt dat heel eenvoudig. Boekhouden voor beginners begint bij de balans en de winst- en verliesrekening, die je kunt opbouwen door simpelweg je inkomsten en uitgaven te boeken.

Wat is een balans?

Het boekhouden voor beginners begint bij de balans, dat is de basis voor iedere onderneming. Je hebt aan de ene kant de activa, dat zijn de bezittingen. Aan de andere kant vind je de passiva, dat zijn de verplichtingen. Tot de activa behoren bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw (in eigendom) en machines, net als voorraden en liquide middelen zoals het banksaldo. Daar tegenover staan verplichtingen en het eigen vermogen, de balans dient bij de activa en passiva hetzelfde bedrag op te leveren.

Boekhouden voor beginnners

Winst- en verliesrekening opstellen

Aan de hand van je inkomsten en uitgaven kun je een winst- en verliesrekening opstellen. Het boekhouden voor beginners maakt het je door middel van online administratiesoftware gelukkig gemakkelijk. Het is voldoende om je inkomsten en uitgaven te boeken, de software zorgt er automatisch voor dat daar vervolgens de winst- en verliesrekening uit zal volgen. Je kunt aan de hand daarvan nagaan waar de kosten in zijn gaan zitten en hoeveel winst je hebt weten te maken. Het boekhouden voor beginners zit dankzij de online administratiesoftware heel eenvoudig in elkaar. Je kunt de pakketten over het algemeen een maand lang gratis uitproberen, zodat je daar zonder risico even mee kunt spelen.

Online administratiesoftware

De online administratiesoftware vraagt je om boekingen te doen, wanneer je een factuur stuurt of wanneer je inkopen doet. Aan de hand daarvan zorgt de software ervoor dat je het grootboek bij kunt houden. Je hebt daar zelf geen omkijken naar, wel zo prettig binnen het boekhouden voor beginners. Het betekent in de praktijk dat je er heel eenvoudig voor kunt zorgen dat je goed op de hoogte bent van inkomsten en uitgaven, zonder dat je kennis van een boekhouder nodig hebt. Boekhouden voor beginners met online administratiesoftware, je kunt er meteen mee aan de slag.

Meer informatie kijk op: ondernemeneninternet.nl

 

Laatste berichten