Boekhouden in de cloud: profiteer van 4 online voordelen

De voordelen van boekhouden in de cloud 

Boekhouden in de cloud: het wint sterk aan populariteit bij ZZP’ers en andere ondernemers. En hoe dat komt? Zij profiteren van een aantal aantrekkelijke voordelen. Voordelen van het online boekhouden. Door dat altijd en overal te kunnen doen, met up-to-date software en dankzij koppelingen met de bank. En via een handige app, die samenwerkt met de andere software die online beschikbaar is. We zetten de belangrijkste voordelen van het online boekhoudprogramma op een rij.

Altijd en overal beschikbaar

Het boekhouden in de cloud speelt zich volledig online af. Het grote voordeel daarvan? Je hebt er slechts een internetverbinding bij nodig om verbinding te maken met de software. Dat betekent dat je die software niet installeert op een specifieke computer. Waardoor je die specifieke computer ook niet steeds nodig hebt om de administratie in te zien of daar wijzigingen in aan te brengen.

In plaats daarvan is iedere computer geschikt om aan de administratie te werken. Mits er een internetverbinding beschikbaar is. Net als op een tablet en in een aantal gevallen zelfs op smartphones. Om de administratie altijd en overal te kunnen beheren en bijwerken. Thuis, op de zaak en zelfs onderweg. Via een veilige verbinding met de cloud, zodat alleen u daar toegang toe heeft.

Updates van de software: direct beschikbaar

De online beschikbaarheid zorgt daarnaast voor een ander belangrijk voordeel van het online boekhouden. Dankzij het boekhouden in de cloud kunnen aanbieders de software eenvoudig updaten, zonder dat iedereen dat handmatig op zijn of haar computer hoeft te doen. U benadert de software online, waardoor alleen die online versie een update hoeft te krijgen.

Dat maakt het stukken gemakkelijker om software updates uit te rollen. Om de veiligheid te verbeteren en om nieuwe functies toe te voegen. Voor up-to-date software in de cloud, om te boekhouden aan de hand van de laatste mogelijkheden.

Koppelingen met de bank

Dankzij het boekhouden in de cloud ben je online actief. Dat betekent ook dat je gebruik kunt maken van online koppelingen met de bank. Om de bankafschriften gemakkelijk in te kunnen laden in de software. Of om die zelfs volledig aan elkaar te koppelen, zodat die meteen beschikbaar zijn. Een van de belangrijke voordelen van het online boekhouden, omdat het bijdraagt aan de snelheid waarmee je dat kunt doen.

Handige samenwerking met een app

Tenslotte, in een aantal gevallen is er een app beschikbaar. Om vanuit het boekhouden in de cloud na te gaan hoe de administratie ervoor staat. Of om foto’s te maken van bonnetjes, die daarna meteen online beschikbaar zijn.

Bekijk en vergelijk de mogelijkheden van de verschillende pakketten, om het beste boekhoudprogramma uit te zoeken. Met mogelijkheden in de cloud, zodat je van die voordelen optimaal kunt profiteren. Een prettig idee, waarmee je ervoor zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de online voordelen en mogelijkheden.

 

Laatste berichten