Kent u deze belastingvoordelen al?

Belastingvoordelen voor ondernemers 

Logo_Belastingdienst.svgVeel ondernemers zijn niet op de hoogte van de belastingvoordelen waar zij eventueel voor in aanmerking komen. Zij betalen daarom vaak ook te veel belasting. Bent u op de hoogte van alle belastingvoordelen? Kent u bijvoorbeeld de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) al? Of heeft u al eens gehoord van de Oudedagsreserve? Wij zetten een aantal belastingvoordelen voor u op een rijtje.

Belastingvoordelen die u wellicht nog niet kent

Niemand betaalt graag te veel belasting, maar als ondernemer ontbreekt het vaak aan tijd, zin en motivatie om eens goed uit te zoeken waar eventueel belastingvoordeel te behalen is. Daarom hebben wij een aantal voor u op een rijtje gezet:

1. De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

"Om in 2018 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet u een bedrag tussen € 2.301 en € 314.673 investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming."

Er zijn wel wat regels aan verbonden, maar als u daaraan voldoet, kunt u de investering aan het einde van het jaar opgeven als aftrekpost. Dat kan oplopen tot 28%!

Bron: Belastingdienst

2. Middeling

Als u 3 jaar een sterk wisselend inkomen heeft, kunt u gebruik maken van middeling. Dat houdt in dat u belasting betaalt over uw gemiddelde inkomen in die periode.

"In het kort werkt middeling zo:

  • U telt uw belastbare inkomen uit werk en woning (box 1) van 3 aaneengesloten jaren bij elkaar op. U vindt uw belastbare inkomen op uw definitieve aanslag inkomstenbelasting.
  • Dit deelt u door 3.
  • Over dat nieuwe inkomen per jaar berekenen wij de belasting."

Bron: Belastingdienst

3. Oudedagsreserve

In de volgende blog gaan wij dieper in op de zogenaamde Oudedagsreserve, maar omdat heel weinig ondernemers op de hoogte zijn van deze regeling, hebben wij deze toch aan dit rijtje toegevoegd. U moet natuurlijk ook aan later denken. Met de Oudedagsreserve wordt een deel van de winst gereserveerd,  wat zorgt voor uitstel van belastingheffing over dat deel. Dit levert u op de korte termijn belastingvoordeel op.

Bron: Tellow

Waarom kennen ondernemers deze belastingvoordelen niet?

Laten wij vooropstellen dat een aantal ondernemers deze belastingvoordelen wel degelijk kent en goed op de hoogte zijn. Dit geldt echter voor de meeste ondernemers helaas niet en die zouden dus eventueel ook kunnen profiteren van bovenstaande tips. Maar als het zulke goede tips zijn en de informatie is gewoon online beschikbaar, wat let ondernemers om hier wat mee te doen? Voor velen is dat uiteraard de dooddoener te weinig tijd. Tijdgebrek is inderdaad voor veel ondernemers, met name zzp'ers die niets met boekhouding hebben, een factor die zwaar meeweegt. Maar ook zin speelt een rol. Wie heeft er nou zin om die droge materie te lezen? Voor niets gaat de zon op dus wilt u minder betalen, dan is dat aan u. Of eventueel aan uw boekhouder, waar u waarschijnlijk online mee samenwerkt, middels een handige boekhoud app.

Maak online boekhouden vooral eenvoudiger, niet moeilijker

Het is wat, online boekhouden. Het kan makkelijker. Probeer een gratis boekhoud app wat bij u past. Maak een vergelijking uit de beschikbare online boekhouden boekhoudprogramma's op onze website.

TIP: Wij raden u aan minimaal 3 boekhoudprogramma’s te proberen voor u een keuze maakt. Wilt u onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op.

 

Laatste berichten