Voorbeeld boekhouding eenmanszaak

Boekhouding eenmanszaak, een voorbeeld 

Zoekt u een voorbeeld van een boekhouding voor een eenmanszaak, zodat u na kunt gaan wat erbij komt kijken of waar u rekening mee dient te houden? De administratie is op zich niet moeilijk, vooral niet wanneer u gebruik maakt van de online software die daarvoor beschikbaar is.

Tip: 15 maanden gratis online boekhouden? Dat kan met e-Boekhouden.nl!       Meer informatie

 

Urenadministratie voor een eenmanszaak

Voorbeeld boekhouding eenmanszaakBekijk bijvoorbeeld een voorbeeld van de boekhouding voor een eenmanszaak door goed te kijken naar de urenadministratie. Het is van belang om per kalenderjaar minimaal 1225 uur aan de onderneming te besteden. Dit is het urencriterium voor ondernemers, waarmee de Belastingdienst voorkom dat werknemers in loondienst gebruik kunnen maken van de voordelen voor zelfstandigen. Met name bij part-time ondernemers is er sprake van een strenge controle hierop. Houd dus goed bij welke uren u maakt, bijvoorbeeld om in aanmerking te kunnen komen voor de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

Kilometeradministratie bijhouden

Maak je binnen de eenmanszaak gebruik van een auto op de zaak? Dan is het tevens de moeite waard om een voorbeeld van de boekhouding te bekijken met betrekking tot de kilometeradministratie. U mag maximaal 500 kilometer per jaar in privé rijden, wanneer u geen bijtelling wilt betalen. Het is van belang om alle ritten goed bij te houden en aan te geven of het gaat om een privé of een zakelijke rit. De Belastingdienst gebruikt de kilometeradministratie binnen de boekhouding van een eenmanszaak om na te gaan of er een verplichting tot bijtelling bestaat.

Online software voor de boekhouding

Zelf een voorbeeld van een online boekhouding voor een eenmanszaak inzien? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de online software die er op dit gebied beschikbaar is. Goede voorbeelden van pakketten zijn die van Moneybird en Acumulus. Het is daarmee mogelijk om op een heel eenvoudige wijze de administratie bij te houden en op voorhand een voorbeeld te bekijken. Aan de hand daarvan kunt u eenvoudig nagaan waar u aan dient te voldoen en hoe de administratie er gemiddeld genomen uit komt te zien. Aan de hand daarvan kunt u zelf de boekhouding voor een eenmanszaak bijhouden en die, indien nodig, aanleveren bij de Belastingdienst.

 

Laatste berichten