Boekhoud tips voor een leukere boekhouding

Deze tips maken je boekhouding leuker

boekhoud tips blogs boekhouden belastingdienstDe grootste frustratie van een ondernemer is wel de boekhouding doen. Wij gaan niet zeggen dat het anders kan. Dat het fantastisch leuk is! Nee, dat doen wij niet. Wél geven wij jou in deze blog handige boekhoud tips om het boekhouden iets te vergemakkelijken.
 

Boekhouden is een noodzakelijk leed

Veel ondernemers ervaren dit zo. Het kost veel tijd, die je voor jouw gevoel al tekort komt. Maar, het hoort erbij en doe je het niet, dan komt de fiscus even om de hoek kijken en dat is meestal geen goed teken. Het mag ook allemaal wel wat leuker. Gemakkelijker wordt het met bijvoorbeeld behulp van een boekhoud app. Maar wij hebben meer tips voor jou in petto. Het is namelijk zeer belangrijk dat de boekhouding wordt gedaan, maar er mag toch wel een leuk element aan zijn? Gemak is een groot voordeel. Het is fijn als alles snel gedaan is en een ondernemer hoeft er weinig voor te doen. Dit maakt het werk echter niet leuker. Maar wat moet, dat moet.

Tip: 15 maanden gratis online boekhouden? Dat kan met e-Boekhouden.nl!       Meer informatie

 

"U bent als ondernemer verplicht voor de btw een administratie bij te houden en te bewaren in een voor ons controleerbare boekhouding. Die administratie hebt u niet alleen nodig om correct btw-aangifte en opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) te doen, maar ook om uw bedrijf goed te kunnen voeren."

Bron: De Belastingdienst

De belasting doen kán leuker met deze handige tips

Je kunt veel doen om het leuker te maken. Geweldig zal het nooit zijn, maar dit helpt toch wel?

  1. Kies één moment in de week om de boekhouding bij te werken
  2. Hou de boekhouding goed bij
  3. Zorg voor een opgeruimde werkplek
  4. Bewaar uw boekhouding op 1 plek
  5. Digitaliseer zo veel mogelijk
  6. Kies een boekhoud app die bij jouw onderneming past
  7. Laat de boekhouding nakijken
  8. Bij vragen, neem contact op met de Belastingdienst
  9. Beloon jezelf na de boekhoud werkzaamheden
  10. Blijf positief. het werk is zo gedaan

Dit zijn geen baanbrekende tips. Het is alleen goed om af en toe te weten dat je niet alleen bent. Iedere ondernemer krijgt ermee te maken.

De Belastingdienst is niet eng

Ondernemers lopen vaak tegen boekhoudkundige vraagstukken aan. Nog steeds is het zo dat zij de Belastingdienst mijden. Hoewel zij toch wel het antwoord op de meeste vragen hebben. Bij twijfel adviseren wij jou contact op te nemen met de fiscus. Dat is vaak de beste bron. Zij maken de regels en handhaven die. Daar is toch niets engs aan?

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Het is niet eenvoudig te kiezen welke app voor u het meest handig is. Vergelijk daarom, van tevoren, alle online boekhoudprogramma’s op basis van prijs, functies en reviews van andere gebruikers.

TIP: Wij raden u aan minimaal 3 boekhoudprogramma’s te proberen voor u een keuze maakt. Wilt u onafhankelijk advies, neem dan contact met ons op.
Laatste berichten