Boekhouden met E-boekhouden

Online boekhouding 

Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om online te boekhouden? Men noemt dit ook wel e-boekhouden. In deze tekst vindt u allerlei informatie over e-boekhouden en hopelijk weten we u te overtuigen van de vele voordelen om uw boekhouding online te regelen. Boekhouden is het administratief en systematisch vastleggen van informatie over het personeel, het bedrijf of instelling en de zakelijke transacties. Dit is van groot belang om allerlei criminele activiteiten te kunnen voorkomen zoals zwendel en fraude.

Dit zijn extreme voorbeelden; boekhouden is voornamelijk belangrijk om een overzicht te krijgen van de winsten en verliezen van een bedrijf, om verantwoording af te kunnen leggen over het gevoerde beleid en om een overzicht te krijgen van de algehele financiële positie binnen het bedrijf. Door gebruik te maken van e-boekhouden kunt u al deze zaken via de computer regelen. Dat betekent onder meer dat u flink kunt besparen op papier, printers en archiefkasten.

 

De voordelen van e-boekhouden

Wat zijn zoals de voordelen van het boekhoudprogramma e-boekhouden? Daarvoor hebben we het volgende lijstje samengesteld.

  • U kunt overal en altijd bij het programma terecht dat u gebruikt voor het e-boekhouden. Dat is het voordeel van het internet. Zolang u maar online bent, heeft u toegang tot deze programma’s. mocht u dus achterlopen, dan kunt u het bij wijze van spreke in het weekend vanuit bed nog aanvullen.
  • De software is altijd up to date te houden.
  • De meeste programma’s voor het e-boekhouden zijn erg gemakkelijk in gebruik. Vaak is het slechts een kwestie van het invullen van velden die al voor u zijn gerealiseerd.
  • Tegen lage tarieven worden programma’s aangeboden op het internet maar er zijn ook duurdere luxere programma’s te vinden. Het hangt er dus vanaf hoeveel u als bedrijf kwijt wilt zijn aan het e-boekhouden. Er is in ieder geval altijd wel wat te vinden in de verschillende prijsklassen.
  • U kunt anderen toe laten via uw account. Zo kunnen uw accountants of boekhouders bij de gegevens komen en ze aanvullen terwijl u een oogje in het zeil houdt.
Tip: 15 maanden gratis online boekhouden? Dat kan met e-Boekhouden.nl!       Meer informatie

Stap direct over

U leest het, e-boekhouden heeft de toekomst. Websites zijn volop te vinden als u deze term intypt in een zoekmachine. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingssite om erachter te komen welke aanbieder het beste bij uw bedrijf past. U zult hier zeker geen spijt van krijgen. En dan nog een laatste tip: zorg ervoor dat u regelmatig een back-up maakt en een printeruitdraai!

Laatste berichten