Wat kost een boekhouder

Wat kost een boekhouder?

Voor een goede boekhouder kunnen de kosten al snel aardig oplopen. Hieronder e.a. op een rijtje welke taken je kunt uitbesteden..
  • Aangifte/correctie omzetbelasting
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Complete invoer van boekhouding
  • Opstellen van de jaarrekening
  • Geen opzegtermijn
  • Gratis en onbeperkt advies
  • Zelf geen boekhoudkundige handelingen

Wanneer je volledige bovenstaande taken uitbesteed moet je denken aan € 75 tot € 150 per maand.

Door enkele taken of alles zelf uit te voeren kan je aardig wat geld besparen. Kies daarom een online boekhoudpakket wat een aantal van deze taken een stuk eenvoudiger maakt. Ons advies is daarom om altijd een een boekhoudprogramma te nemen welke tenminste een import functie heeft voor je bankmutaties en waarvan uit je met één druk op de knop je BTW aangifte kunt opstellen en versturen. Vergelijk hier welke pakketten hieraan voldoen.

Tip! Gratis online boekhoudprogramma (Nu 15 maanden gratis)     PROBEER NU

Een goedkope boekhouder voor de bedrijfsadministratie

Zowel bij de start van een bedrijf als in de jaren die volgen, is het belangrijk om de administratie goed bij te houden. In eerste instantie is er vaak niet direct een boekhouder nodig omdat je veel zelf kunt doen. Het doen van de kwartaalaangifte is vaak al een stuk lastiger. Dan is het prettig als je terecht kunt bij een goedkope boekhouder. Bovendien kunt bij het voeren van een bedrijfsadministratie veel meer kijken dan je denkt. Het uitbesteden hiervan, levert je dan ook diverse voordelen op waar je als ondernemer optimaal van kunt profiteren. Jij richt je op ondernemen en hebt geen kopzorgen aan je hoofd, terwijl een administratiekantoor je administratie netjes bij houdt.

Wat doet een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de administratie van een bedrijf heb je een goede boekhouder nodig. De vraag is echter wel wat een boekhouder nu precies doet? Heel simpel gezegd is een boekhouder een persoon die je inkomsten en uitgaven bij houdt. Tegelijkertijd is dat iets wat ondernemers ook zelf kunnen doen. Zeker als startende ondernemer is dit niet veel werk. Niet elke ondernemer is daar echter even handig in en daarom is een boekhouder of financieel adviseur erg handig. Deze persoon helpt om overzicht te houden in de financiële positie van het bedrijf en geeft daarmee inzicht in het succes van de onderneming. Een boekhouder betaal je per uur of per verleende dienst. Dit is bij elke boekhouder verschillend.

Het gemak van een online boekhouder

Vandaag de dag wordt het ondernemers een stuk gemakkelijker gemaakt op het gebied van de bedrijfsadministratie. Online boekhouden behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Alle documenten voor de kwartaalaangifte, waaronder bijvoorbeeld facturen en offertes, kunnen eenvoudig ge-upload worden. Een administratiekantoor of online boekhouder gaat daarna aan de slag en verzorgt de aangifte bij de Belastingdienst. Hoewel het een investering is voor een ondernemer, levert het ook veel op. Door een erkende en gediplomeerde boekhouder in te schakelen, blijft een onderneming financieel gezond.