Boekhouding eenmanszaak gratis?

Hebt u behoefte aan een opfriscursus boekhouding? Ga dan eens op zoek naar een gratis boekhouding. Een dergelijk programma beschikt namelijk meestal over een tutorial zodat u de fijne kneepjes van het vak weer onder de knie krijgt. Vervolgens kunt u overgaan tot het invullen van al die belangrijke cijfertjes. Het maakt niet uit in welke branche of sector of gratis boekhoudprogramma u aan het werk bent, de boekhouding is een taak dat in elke commerciële instelling uitgevoerd moet worden. Veelal gebeurd op een ouderwetse methode. Dat wil zeggen met behulp van vele papieren archieven. Dit neemt ontzettend veel plaats in en het is daarnaast ook nog eens slecht voor het milieu.

Tip! Gratis online boekhoudpakket (15 maanden gratis).
probeer nu

Gratis boekhoudprogramma voor starters (15 maanden gratis).

Gratis voorbeeld

Begin met een gratis boekhouding

Er zijn vele voordelen te bedenken waarom een gratis boekhouding de moeite waard is.

  • U kunt overal uw gegevens invullen omdat u nu tevens een reis of thuis vanuit bed bij de gegevens terecht kan en ze dus direct kunt aanpassen.
  • Het bespaart u ontzettend veel ruimte. Er zijn geen archiefkasten meer nodig met uitpuilende paperassen. Alles is netjes terug te vinden dankzij het gratis boekhoudprogramma.
  • Uw werknemers kunnen een speciale inlogcode krijgen waarmee ze zelf hun eigen gegevens kunnen bekijken en waarmee ze hun vrije dagen mee kunnen inplannen gratis boekhoudprogramma of ziektes mee kunnen doorgeven.

U leest het, het neemt enorm veel werk uit uw handen en u bespaart veel op papier. Er zijn veel voorbeelden van een gratis boekhoudprogramma op het internet terug te vinden die u direct kunt downloaden en installeren. Soms werken deze programma’s geheel via het internet en dan hoeft u dus niets te installeren. Zo kan iedereen met een beetje verstand van het internet aan de gang gaan met zijn eigen gratis boekhoudprogramma.

Maak een vergelijking

Voordat u een gratis boekhouding gaat gebruiken is het verstandig om u goed in te lezen. U wilt immers het beste van het beste voor uw bedrijf. Het ene gratis boekhouding eenmanszaak is het andere niet. Het is verstandig om voor een heldere en transparante lay-out te kiezen zodat iedereen snel wijs wordt van het programma. Daarnaast is het verstandig om voor een versie te kiezen die op verschillende apparaten nog steeds optimaal werkt. Het is namelijk best voor te stellen dat een werknemer even snel met behulp van zijn smartphone of tablet zijn gegevens in wil zien. Een gratis boekhoudprogramma waarmee hij of zij een goed overzicht krijgt is dus erg belangrijk.