Online boekhouden: gratis software

Een online gratis software programma voor de boekhouding 

Online boekhouden, het liefst gratis? Benieuwd hoe u dat het best aan kunt pakken en wat u van de software kunt verwachten? Er bestaan verschillende gratis alternatieven, vooral voor ZZP-ers. U voorkomt daarmee dat u kosten hoeft te maken. Er is gratis software beschikbaar, daarnaast kunt u het boekhouden in Excel gewoon gratis doen. Houd er rekening mee dat u er dan zelf voor dient te zorgen dat de boekhouding voldoet aan de verschillende eisen die de Belastingdienst daaraan stelt.

Gratis boekhoudprogramma

Een gratis boekhoud programma voor ZZP-ers of andere ondernemers biedt u de mogelijkheid uw inkomsten en uitgaven bij te houden. Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen gaat om eenvoudige programma’s, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u de inkomsten en uitgaven op een rij kunt zetten. Het is binnen het online boekhouden via een gratis pakket vooral van belang dat u tussentijds de BTW aangifte kunt doen en u de mogelijkheid heeft om aan het eind van het jaar de balans op te maken.

Gratis software

Bovendien is het prettig als het online boekhoudprogramma u de mogelijkheid biedt om facturen te maken en bij te houden of deze op tijd voldaan zijn. Des te gemakkelijker het online boekhouden werkt, des te groter de kans dat u voldoende tijd vrijhoudt voor de rest van uw onderneming.

Betaald boekhoudprogramma

Het online boekhouden dat gratis beschikbaar is zal in veel van de gevallen enkele beperkingen kennen. U kunt bijvoorbeeld een beperkt aantal facturen maken of u heeft niet de toegang tot alle mogelijkheden. Heeft u al enkele jaren een onderneming en gaat het u voor de wind? Het is dan de moeite waard te investeren in een betaald online boekhoudprogramma. Het online boekhouden verloopt veelal soepeler, omdat u meer mogelijkheden heeft. Het resultaat? U bent minder tijd kwijt aan de boekhouding, zodat u zich met andere zaken bezig kunt houden en u de mogelijkheid heeft om de omzet verder te vergroten.