Online boekhouden: gratis software

Een online gratis software programma voor de boekhouding 

Online boekhouden, het liefst gratis? Benieuwd hoe u dat het best aan kunt pakken en wat u van de software kunt verwachten? Er bestaan verschillende gratis alternatieven, vooral voor ZZP-ers. U voorkomt daarmee dat u kosten hoeft te maken. Er is gratis software beschikbaar, daarnaast kunt u het boekhouden in Excel gewoon gratis doen. Houd er rekening mee dat u er dan zelf voor dient te zorgen dat de boekhouding voldoet aan de verschillende eisen die de Belastingdienst daaraan stelt.

Tip! Gratis online boekhoudprogramma (Nu 15 maanden gratis)     PROBEER NU

Gratis boekhoudprogramma

Een gratis boekhoud programma voor ZZP-ers of andere ondernemers biedt u de mogelijkheid uw inkomsten en uitgaven bij te houden. Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen gaat om eenvoudige programma’s, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u de inkomsten en uitgaven op een rij kunt zetten. Het is binnen het online boekhouden via een gratis pakket vooral van belang dat u tussentijds de BTW aangifte kunt doen en u de mogelijkheid heeft om aan het eind van het jaar de balans op te maken.

Gratis software

Bovendien is het prettig als het online boekhoudprogramma u de mogelijkheid biedt om facturen te maken en bij te houden of deze op tijd voldaan zijn. Des te gemakkelijker het online boekhouden werkt, des te groter de kans dat u voldoende tijd vrijhoudt voor de rest van uw onderneming.

Betaald boekhoudprogramma

Het online boekhouden dat gratis beschikbaar is zal in veel van de gevallen enkele beperkingen kennen. U kunt bijvoorbeeld een beperkt aantal facturen maken of u heeft niet de toegang tot alle mogelijkheden. Heeft u al enkele jaren een onderneming en gaat het u voor de wind? Het is dan de moeite waard te investeren in een betaald online boekhoudprogramma. Het online boekhouden verloopt veelal soepeler, omdat u meer mogelijkheden heeft. Het resultaat? U bent minder tijd kwijt aan de boekhouding, zodat u zich met andere zaken bezig kunt houden en u de mogelijkheid heeft om de omzet verder te vergroten.