Online boekhouden vergelijken op diverse functionaliteiten

Vergelijk online boekhoudsoftware op de belangrijkste functionaliteiten.

Boekhoudprogramma top 3  

 

Uitleg van de bovenstaande functies

Aantal gebruikers

 • Hoeveel gebruikers er gelijktijdig van het programma gebruik kunnen maken.

Mobiel / tablet

 • Of het programma geschikt is voor gebruik op mobiel en of tablet.

Bankmutaties

 • Of de bankmutaties doormiddel van een koppeling gemakkelijk ingeladen kunnen worden.

BTW aangifte

 • Of het programma een goed overzicht bied waaruit u direct uw BTW aangifte voor dat tijdvak kunt aflezen.

Elektronische BTW aangifte

 • Wanneer hier een vinkje staat kan de BTW aangifte ook direct vanuit het boekhoudpakket worden verzonden. Hierdoor hoef je niet helemaal in te loggen bij de Belastingdienst en de bedragen over te typen. Persoonlijk zou ik altijd voor een pakket gaan met deze functie.

Vrij rekeningschema

 • Boekhoud pakket met een vrij in te delen rekening schema. Dit betekend dat je zelf de grootboekrekeningen kunt indelen en de namen kunt aanpassen.

Voorraadbeheer

 • Bijhouden van je voorraad in het online boekhoudpakket

Factureren

 • Mogelijkheid om facturen op te stellen

Facturen direct mailen

 • Facturen direct versturen naar de relaties in je boekhouding.
 iDeal link in facturen
 • Klanten kunnen direct vanaf de factuur of de mail waarin de factuur wordt bijgesloten op een iDeal link klikken om de factuur te betalen. Hierdoor worden facturen eerder voldaan.

Offertes

 • Mogelijkheid om offertes te maken en te versturen vanuit je online boekhoudprogramma

Webshop koppeling

 • Of het boekhoudprogramma een koppeling heeft met de meest gangbare webshop software

Online boekhouden die past bij de onderneming

Als ondernemer is het belangrijk om een boekhoudpakket te kiezen dat goed aansluit bij de onderneming. Elk kwartaal moet er BTW aangifte worden gedaan en dan is het prettig als de administratie volledig in orde is. Vandaan de dag gebeurt boekhouden veelal online. Facturen worden steeds vaker digitaal verzonden aan klanten. Er zijn diverse online aanbieders die ondernemers de mogelijkheid bieden om online de administratie te doen. Dit is handig voor onder andere de elektronische BTW aangifte, maar ook voor bankafschriften inladen / bankmutaties inladen. Online boekhouden vergelijken is daarom belangrijk. Geen enkele onderneming is hetzelfde, dus is het belangrijk te letten op de functies en mogelijkheden van de boekhoudpakketten.

online boekhouden vergelijken

De functies en prijzen van boekhoudsoftware aanbieders vergelijken

Dankzij een online boekhouden vergelijking, wordt het mogelijk om de diverse aanbieders van boekhoudsoftware te vergelijken op functies en prijzen. Zeker voor een startend ondernemer is het prettig als ook de urenregistratie wordt gedaan door het boekhoudprogramma. Daarnaast is het voor elke ondernemer aangenaam als er facturen verstuurd kunnen worden of dat er zelfs een iDEAL link in de factuur aanwezig is. Voor ondernemers met een webshop is het prettig als het boekhoudpakket aansluit op de webshop zelf. Dat scheelt veel administratief werk en daarmee worden flink wat uren werk bespaard. Een online administratie vergelijking is dus zeker aan te raden.

Online boekhouden vergelijking

Dankzij het maken van een online boekhouden vergelijking, wordt het voor elke ondernemer gemakkelijker te kiezen voor software die bij het bedrijf past. Uiteraard geldt dat ook voor de online administratie vergelijking. Efficiënt werken met zo min mogelijk kosten, dat is de wens van elke ZZP’er en MKB’er. Een voordelig en uitgebreid boekhoudpakket helpt daar zeker bij. Voor elke ondernemer die graag online zijn of haar boekhouding verzorgt, bijvoorbeeld voor de elektronische BTW aangifte of bankafschriften inladen / bankmutaties inladen, is het slim online boekhouden te vergelijken. Het bespaart euro’s en bovendien veel frustratie en stress in de toekomst.