Boekhoud programma

Boekhoud programma 2015-08-22T08:43:45+00:00

Boekhoud programma eenmanszaak

Er zijn diverse taken die een goed administratie kantoor voor u kan overnemen. Hebt u een bedrijf of onderneming? Dan komt daar altijd een flinke boekhouding bij kijken. Dit is uiterst onplezierig werk, zeker als u niet zo houdt van rekenen. Toch is het erg belangrijk werk omdat hiermee de omzet, uitgaves, inkomsten en loonkosten inzichtelijk worden gemaakt. En dit zijn nog maar een paar aspecten van het totale werk. Ook voor de belastingdienst is het van groot belang dat u uw boekhouding op orde hebt.

Alle boekhoudprogramma's

Moneybird voor ZZP | Boekhouden was nog nooit zo leuk!

Moneybird voor ZZP | Boekhouden was nog nooit zo leuk!

★★★★ 8.6

Moneybird wil haar gebruikers iedere dag verrassen met de eenvoud van het platform. Door het slimme en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers een eitje. Vind je boekhouden ingewikkeld? Profiteer dan van Moneybird slimmigheidjes en houd met plezier zelf je boekhouding bij!

maandelijks €10,00
 • Boekhouden met plezier
 • Scan & herken functie
 • iPhone en Android app
Bekijk nu
Exact Online Boekhouden Lite voor MKB (Meest gekozen)

Exact Online Boekhouden Lite voor MKB (Meest gekozen)

★★★★ 8.3

Exact Online is dé marktleider online in business software voor ondernemers en accountants in Nederland. Met online boekhouden en CRM in 1 is het de basis van ieder gezond bedrijf. Al sinds 1984 helpt Exact wereldwijd meer dan 300.000 lokale en internationale ondernemers bij de aansturing van hun bedrijf. Met Exact Online voor Boekhouden Basis is de boekhouding geïntegreerd met CRM in 1 online pakket. Hou alle gegevens van je klanten en prospects voortaan online bij én krijg volledig inzicht in je bedrijf. Al 300.000 ondernemers gingen je voor. Probeer Exact Online 30 dagen gratis.

maandelijks €35,00
 • Nr 1 boekhoudsoftware
 • Simpele bankkoppeling
 • Mobiele app
Bekijk nu
e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis! (Beste getest)

e-Boekhouden.nl - 15 maanden Gratis! (Beste getest)

★★★★★ 9.2

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Gratis €0,00
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk nu
MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

MoneyMonk - ZZP - 4x als beste getest!

★★★★★ 9.2

Start 2018 met een goede administratie! Klanten waarderen ons om onze eenvoud en fantastische support. Je kan met ons mailen, chatten en bellen. Persoonlijk, daar houden we van. Hulp nodig? We helpen je graag op weg. TIP: lees hieronder ook de reviews van onze klanten, daar zijn we namelijk best trots op 🙂

maandelijks €15,00
 • 4x als beste getest
 • iOS & Android App
 • Telefonische Helpdesk
Bekijk nu
SnelStart voor administratiekantoren

SnelStart voor administratiekantoren

★★★★ 8.9

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf uw boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met uw bedrijf! Alles in de administratie kunt u doen met SnelStart. Al 63.000 slimme ondernemers gingen u voor.

maandelijks €35,00
 • Online samenwerken
 • Gratis meer gebruikers
 • Overzicht btw-statussen
Bekijk nu

Een administratie kantoor kan een groot gedeelte van dit werk uit uw handen nemen. Dat betekent dat u hen inschakelt voor een vooraf afgesproken bedrag en dat zij vervolgens uw administratie bij gaan houden. De meeste moderne kantoren die zich daar mee bezig houden hebben hier een dagtaak aan. Daarnaast dienen ze er voor te zorgen dat u altijd inzage hebt van uw administratie.

Ga op zoek naar een betrouwbaar administratie kantoor of boekhoudprogramma

Het kan niet de bedoeling zijn dat u na het inhuren van een administratie kantoor nooit meer iets van hen verneemt. Via het internet kunt u er meestal achter komen welk administratie kantoor het beste bij u past. Er zullen vast en zeker meerdere kantoren in uw omgeving aanwezig zijn. Als u goed kijkt naar de reviews van klanten op hun sites, de uitkomsten van vergelijkingssites en afgaat op uw eigen intuïtie, dan staat er niets meer in de weg om een administratie kantoor te kunnen vinden waar u zich veilig en prettig bij voelt. En dat is erg belangrijk, er zal immers veel gevoelige informatie opgeslagen gaan worden op het administratie kantoor. Men dient daar discreet mee om te gaan. Vraag daarom van te voren altijd een uitgebreid boekhoudprogramma kennismakingsgesprek aan, dan kunt u eerst de kat uit de boom kijken.

Samen boekhouden?

Een modern administratie kantoor werkt veelal via het internet. Wilt u liever niet de taken uit handen geven of slechts een gedeelte daarvan? Dan is het vaak mogelijk om via een online database van het administratie kantoor uw gegevens in te vullen. Vervolgens kunnen de medewerkers van het kantoor deze gegevens checken om te zien of u geen fouten hebt gemaakt. Het is voor u en hen dan ook een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld de belastingaangifte te regelen. Zorg er in ieder geval voor dat het kantoor voldoet aan uw voorwaarden. Dit kunnen zijn:

 • zorgvuldigheid
 • betrouwbaarheid
 • snelheid

 

Wat is online boekhouden?

Iedere organisatie dient volgens de wet een boekhouding bij te houden. Dit is vastgelegd in het burgerlijk wetboek boek 3 art. 15i lid 1: “Een ieder die een bedrijf of zelfstandig een beroep uitoefent, is verplicht van zijn vermogenstoestand en van alles betreffende zijn bedrijf of beroep, naar de eisen van dat bedrijf of beroep, op zodanige wijze een administratie of boekhoudprogramma te voeren en de daartoe behorende boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op zodanige wijze te bewaren, dat te allen tijde zijn rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.” Deze boekhouding kunt u uitbesteden aan een administratief kantoor of zelfstandig boekhoudkundige. Ook is het mogelijk om de boekhouding als bedrijf zelf uit te voeren, middels online boekhouden. Dit is vooral aan te raden voor kleine tot middelgrote bedrijven. Hier is het mogelijk om zelf het overzicht te behouden bij het online boekhouden. Voor grotere organisaties is het aan te raden om een speciale administratieve afdeling op te richten, waar een aantal medewerkers zich bezighouden met de administratie.

Wat doe je met online boekhouden?

In een online boekhouden programma is het mogelijk om allerhande boekhoudkundige zaken bij te houden. De mogelijkheden verschillen ietwat per aanbieder, maar een aantal zaken zijn redelijk standaard. Ten eerste kunt u in een dergelijk programma vaak makkelijk uw inkomsten en uitgaven bijhouden. Zo bestaan er programma’s waar u uw debiteuren en crediteuren direct in kunt voeren. Het systeem maakt dan voor u de balans op. Daarnaast is het mogelijk om met sommige programma’s bij te houden hoeveel uren medewerkers werken en boekhoud programma. Dit boekhoud programma kan daarna eenvoudig doorgevoerd worden naar de salarisuitbetaling. Ook hebben sommige boekhoudprogramma’s de mogelijkheid om direct facturen in de eigen huisstijl te creëren als u een rekening naar een cliënt uitschrijft. Als laatst hebben online boekhouden programma’s vaak de optie om snel en gemakkelijk een jaarrekening voor u te maken. U hoeft niet meer zelf te puzzelen met de gegevens, maar het systeem helpt u snel met samenstellen.

Voordelen

Wanneer u zelf uw boekhouding of boekhoud programma bijhoudt heeft u altijd inzicht in uw financiën. Daarnaast biedt een dergelijk programma grote voordelen ten opzichte van zelf uw administratie bijhouden in een kasboek, schriftelijk dan wel via de computer. Dergelijke programma’s komen met een aantal handige tijdbesparende opties als urenregistratie en directe facturering. Hiermee verloopt uw administratie soepeler en kunt u meer tijd besteden aan andere zaken binnen uw organisatie. Als laatste voordeel hebben dergelijke programma’s vaak een helpdesk waar u met al uw vragen terecht kunt.