Boekhoudprogramma 

Boekhoudprogramma eenmanszaak

Er zijn diverse taken die een goed administratie kantoor voor u kan overnemen. Hebt u een bedrijf of onderneming? Dan komt daar altijd een flinke boekhouding bij kijken. Dit is uiterst onplezierig werk, zeker als u niet zo houdt van rekenen. Toch is het erg belangrijk werk omdat hiermee de omzet, uitgaves, inkomsten en loonkosten inzichtelijk worden gemaakt. En dit zijn nog maar een paar aspecten van het totale werk. Ook voor de belastingdienst is het van groot belang dat u uw boekhouding op orde hebt.

Tip! Gratis online boekhoudprogramma (Nu 15 maanden gratis)     PROBEER NU

 

Alle boekhoudprogramma's - Meest gekozen bovenaan 

e-Boekhouden.nl - Starter / ZZP'er 15 maanden gratis! (Best getest)

e-Boekhouden.nl - Starter / ZZP'er 15 maanden gratis! (Best getest)

★ ★ ★ ★ ★ (1361)

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers. Maak gebruik van boekhouden, offertes, factureren, urenregistratie en de gratis app. Nú maar liefst 15 maanden gratis! Profiteer van deze unieke actie en start direct!

Gratis
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Deskundige helpdesk
Bekijk de website
Visma - Makkelijk online boekhouden voor ZZP'ers

Visma - Makkelijk online boekhouden voor ZZP'ers

★ ★ ★ ★ ☆ (467)

Visma eAccounting is het slimme online boekhoudpakket voor zzp'ers. Eenvoudig boekhouden & onbeperkt factureren. Handige app & goede ondersteuning. Probeer 30 dagen! Voor starters eerste jaar gratis!

€ 18,00 per maand
 • Goede ondersteuning
 • Snel up and running
 • Onbeperkt factureren
Bekijk de website
Ficsus.nl - Boekhoudpakket voor Zzp'ers

Ficsus.nl - Boekhoudpakket voor Zzp'ers

Hét boekhoudpakket voor Zzp'ers. Maak hier je gratis account aan en start direct!

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Bekijk de website
DigiBTW - Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!

DigiBTW - Boekhouden voor zzp'er. Probeer Nu Gratis!

★ ★ ★ ★ ★ (1163)

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

€ 10,00 per maand
 • Speciaal voor zzp'ers
 • Gebruiksvriendelijk
 • Super Voordelig
Bekijk de website
Rompslomp.nl - Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

Rompslomp.nl - Hét makkelijkste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

★ ★ ★ ★ ★ (339)

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden van je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

€ 15,00 per maand
 • 100% voor ZZP'ers
 • Makkelijk & Compleet
 • Maak gratis je account
Bekijk de website
AFAS SB+ - Slim boekhouden doe je met AFAS SB+

AFAS SB+ - Slim boekhouden doe je met AFAS SB+

★ ★ ★ ★ ☆ (146)

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Mét CRM en Scan & Herken. Gebruiksvriendelijk en compleet.

€ 59,00 per maand
 • Met Scan & Herken
 • CRM & Bankkoppeling
 • Complete oplossing
Bekijk de website
MoneyMonk - Dé totaaloplossing voor Dienstverlenende ZZP'ers

MoneyMonk - Dé totaaloplossing voor Dienstverlenende ZZP'ers

★ ★ ★ ★ ★ (427)

Als je op uur- of projectbasis werkt is MoneyMonk de oplossing voor jouw online boekhouding. Overzichtelijke en slimme software, speciaal voor dienstverlenende ZZP'ers. Probeer nu 30 dagen gratis uit, inclusief opstartservice!

€ 25,00 per maand
 • 100% Premium Support
 • Gratis opstartservice
 • 4x als beste getest!
Bekijk de website
Reeleezee - Real easy boekhouden voor zzp'ers - bespaar tijd

Reeleezee - Real easy boekhouden voor zzp'ers - bespaar tijd

★ ★ ★ ★ ☆ (40)

Als zzp'er ben je het liefst zo min mogelijk bezig met je boekhouding. Daarom maken we jouw boekhouding real easy. We laten je de boekhouding doen waar en wanneer je dat wilt. Ook zonder boekhoudkennis! Bespaar tijd en geld.

€ 15,00 per maand
 • Gebruiksvriendelijk
 • Bespaar tijd en geld
 • Altijd & overal
Bekijk de website

Een administratie kantoor kan een groot gedeelte van dit werk uit uw handen nemen. Dat betekent dat u hen inschakelt voor een vooraf afgesproken bedrag en dat zij vervolgens uw administratie bij gaan houden. De meeste moderne kantoren die zich daar mee bezig houden hebben hier een dagtaak aan. Daarnaast dienen ze er voor te zorgen dat u altijd inzage hebt van uw administratie.

Betrouwbaar administratie kantoor of boekhoudprogramma

Het kan niet de bedoeling zijn dat u na het inhuren van een administratie kantoor nooit meer iets van hen verneemt. Via het internet kunt u er meestal achter komen welk administratie kantoor het beste bij u past. Er zullen vast en zeker meerdere kantoren in uw omgeving aanwezig zijn. Als u goed kijkt naar de reviews van klanten op hun sites, de uitkomsten van vergelijkingssites en afgaat op uw eigen intuïtie, dan staat er niets meer in de weg om een administratie kantoor te kunnen vinden waar u zich veilig en prettig bij voelt. En dat is erg belangrijk, er zal immers veel gevoelige informatie opgeslagen gaan worden op het administratie kantoor. Men dient daar discreet mee om te gaan. Vraag daarom van te voren altijd een uitgebreid boekhoudprogramma kennismakingsgesprek aan, dan kunt u eerst de kat uit de boom kijken.

Samen boekhouden?

Een modern administratie kantoor werkt veelal via het internet. Wilt u liever niet de taken uit handen geven of slechts een gedeelte daarvan? Dan is het vaak mogelijk om via een online database van het administratie kantoor uw gegevens in te vullen. Vervolgens kunnen de medewerkers van het kantoor deze gegevens checken om te zien of u geen fouten hebt gemaakt. Het is voor u en hen dan ook een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld de belastingaangifte te regelen. Zorg er in ieder geval voor dat het kantoor voldoet aan uw voorwaarden. Dit kunnen zijn:

 

Wat is online boekhouden?

Iedere organisatie dient volgens de wet een boekhouding bij te houden. Dit is vastgelegd in het burgerlijk wetboek boek 3 art. 15i lid 1: “Een ieder die een bedrijf of zelfstandig een beroep uitoefent, is verplicht van zijn vermogenstoestand en van alles betreffende zijn bedrijf of beroep, naar de eisen van dat bedrijf of beroep, op zodanige wijze een administratie of boekhoudprogramma te voeren en de daartoe behorende boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op zodanige wijze te bewaren, dat te allen tijde zijn rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.” Deze boekhouding kunt u uitbesteden aan een administratief kantoor of zelfstandig boekhoudkundige. Ook is het mogelijk om de boekhouding als bedrijf zelf uit te voeren, middels online boekhouden. Dit is vooral aan te raden voor kleine tot middelgrote bedrijven. Hier is het mogelijk om zelf het overzicht te behouden bij het online boekhouden. Voor grotere organisaties is het aan te raden om een speciale administratieve afdeling op te richten, waar een aantal medewerkers zich bezighouden met de administratie.

Wat doe je met online boekhouden?

In een online boekhouden programma is het mogelijk om allerhande boekhoudkundige zaken bij te houden. De mogelijkheden verschillen ietwat per aanbieder, maar een aantal zaken zijn redelijk standaard. Ten eerste kunt u in een dergelijk programma vaak makkelijk uw inkomsten en uitgaven bijhouden. Zo bestaan er programma’s waar u uw debiteuren en crediteuren direct in kunt voeren. Het systeem maakt dan voor u de balans op. Daarnaast is het mogelijk om met sommige programma’s bij te houden hoeveel uren medewerkers werken en boekhoud programma. Dit boekhoud programma kan daarna eenvoudig doorgevoerd worden naar de salarisuitbetaling. Ook hebben sommige boekhoudprogramma’s de mogelijkheid om direct facturen in de eigen huisstijl te creëren als u een rekening naar een cliënt uitschrijft. Als laatst hebben online boekhouden programma’s vaak de optie om snel en gemakkelijk een jaarrekening voor u te maken. U hoeft niet meer zelf te puzzelen met de gegevens, maar het systeem helpt u snel met samenstellen.

Voordelen

Wanneer u zelf uw boekhouding of boekhoud programma bijhoudt heeft u altijd inzicht in uw financiën. Daarnaast biedt een dergelijk programma grote voordelen ten opzichte van zelf uw administratie bijhouden in een kasboek, schriftelijk dan wel via de computer. Dergelijke programma’s komen met een aantal handige tijdbesparende opties als urenregistratie en directe facturering. Hiermee verloopt uw administratie soepeler en kunt u meer tijd besteden aan andere zaken binnen uw organisatie. Als laatste voordeel hebben dergelijke programma’s vaak een helpdesk waar u met al uw vragen terecht kunt.